Blogisarjassa kurkistetaan yhden morelaisen tyypilliseen viikkoon, sekä kuullaan muita mietteitä koodikkaassa paikassa työskentelyssä.

Etteplan MORE System Specialist Niko

Järjestelmäasiantuntija Niko Heikura kertoo työviikostaan. Kysyimme Nikolta, miten viikko sujui, sekä kumpi voittaa: Hervannan torstai-iltapäiväkahvit vai Keskustan Donitsiperjantai.

Joustava työ motivoi

Tämänkertainen viikko sattui olemaan aamukuuden vuoroja. Työpäivän voi kuitenkin startata etänä, mikä on Nikon mukaan ehdoton plussa työssä. ”Vähän vaille kuusi heräilen, laitan läppärin ja kännykän päälle. Ei siinä tarvitse alkaa aamupuuroa viideltä keittelemään, vaan voi aloittaa työt saman tien.” Muiden tiimiläisten saapuessa töihin kahdeksalta voikin aamuvuorolainenkin halutessaan siirtyä toimistolle. Vuorotyö on ratkaisuylläpidon erityispiirre, ja sen sijaan esimerkiksi ohjelmistokehityksen puolella työvuorot ovat vapaat.


Tyypillistä viikkoa on kuitenkin haastavaa kuvailla, sillä työtehtävät vaihtelevat paljon. Nikon mukaan monipuolisuus sekä joustavuus ovatkin työn parhaita piirteitä. ”Ei tarvitse koskaan tehdä väkisin samoja hommia, ja joustoa löytyy aina tarvittaessa” Niko kertoo.

 

Kuluneen viikon kohokohdaksi Niko nostaa Kick Off-tapahtuman, joka on koko Etteplan MOREn henkilöstölle suunnattu vapaamuotoinen juhlatilaisuus. Tapahtumassa käytiin tällä kertaa läpi mm. yrityksen strategiaa ja edellisvuoden onnistumisia, sekä vietettiin aikaa työkavereiden seurassa. ”Ilonassa oli hyvät karaoket, aikuinen nainen siellä raikui” kertoo Niko hymyillen. Etteplan MOREssa muutenkin hyvä puoli on matala organisaatiorakenne. ”Ei tunnu ollenkaan oudolta käydä vaikkapa johtoryhmäläisten kanssa lounaalla.”

Etteplan MORE Työntekijän viikko Niko Heikura

 

Työkaverit mukana myös vapaa-ajan vietossa


Työnteko ei kuitenkaan aina ole pelkkää juhlaa, mutta arjessa motivaatio löytyy Nikon mukaan ennen kaikkea työyhteisöstä. ”Täällä on hyviä kavereita saanut, mielellään tulee kyllä töihin.” Ehtimisensä mukaan Niko on käynyt myös morelaisten järjestämissä vapaa-ajan tapahtumissa, kuten Prison Island –seikkailupelikokeilussa. Lisäksi uimassa ja juoksemassa on käyty usein Etteplan MOREn epävirallisen uinti- ja juoksukerhon kanssa. ”Eipä noita työkavereita pääse vapaa-ajallakaan kokonaan pakoon”, Niko nauraa.


Alun perin Niko päätyikin Etteplan MORElle (silloiselle Eatechille) tutun suosittelun kautta. ”Kaveri tunsi Topin, joka oli ollut ylläpidossa töissä ja sittemmin kehittäjänä, joskus viihteellä sitten esitteli meidät ja Topi kertoi, että voisi löytyä mulle sopivaa hommaa”. Koodikkaaseen paikkaan Niko päätyi marraskuussa 2016, ja on työhönsä erittäin tyytyväinen.

 

”Työpaikka kun on joustava, niin tehtävän laajentaminen ja kokonaan vaihtaminenkin tarvittaessa onnistuu. Uskoisin että tulen viihtymään täällä hyvin jatkossakin.”


Tampereella työskentelevä Niko tekee töitä sekä Hermian että Tullin toimistoilla. ”Tullin toimisto tuntuu kyllä sellaiselta ’koodikkaalta’, kun toimisto on pienempi ja kaikki siinä samassa tilassa.” Hermian torstai-iltapäiväkahvien ja keskustan donitsiperjantain välillä valittaessa Niko kallistuu myös keskustan puolelle. ”Toisaalta torstaikahveilla on välillä vähän terveellisempiä vaihtoehtoja tarjolla, mutta kyllä se donitsi on aika hyvä alku viikonlopulle” Niko toteaa.