Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran, eikä ainakaan Etteplanille tullessa ollut tarvetta revanssille. Tervetulotoivotusten määrä on ollut huikea siitäkin huolimatta, ettei etätyöaikana voi käytävällä pysäyttää uusia kasvoja. On tullut olo, että ollaan aidosti kiinnostuneita siitä, keitä tänne tulee ja keitä he ovat. Ihmislähtöistä suunnitteluahan tänne on tultu tekemään, mutta on ollut ilo huomata, että myös kommunikointi ja johtaminen on ihmislähtöistä (johtamisen ihmislähtöisyydestä löytyy aivan oma kirjoituksensakin meidän blogista).  

 

Etänä aloittamisen kepeys  

Etänä työsuhteen aloittaminen tuskin tuntuu vielä optimaaliselta kenenkään mielestä, mutta eipä tässä valitettavaa ole keksinyt (tosissamme mietittiin). Kommunikointikulttuuri on kovin salliva ja vastauksen saa jopa häkellyttävän nopeasti. Juniorillekaan ei ole tullut olo, että olisi maestrojen tiellä, vaan tervetullut lisä aivan äärimmäisen ammattitaitoiseen joukkoon suunnittelijoita. Ja sitä ammattitaitoahan piisaa. Etteplanin designerit ovat tehneet niissä määrin hienoa työtä ja upeita projekteja, että hakemuksen sisään jättämisestä ei ollut kahta sanaa. Tuntui mahtavalta olla kandidaattina rekryprosessissa näin upeaan porukkaan, puhumattakaan siitä, että tunnistettiin osaksi kyseistä porukkaa. Hienointahan tässä kaikessa on se, että design-osaamiselle on kysyntää ja Etteplanin design-tiimi laajenee vielä kuluvana vuonna. Eli pysykää kuulolla, te huiput designer-tyypit! 

Parempi varmaankin antaa myös ihan konkreettisia esimerkkejä siitä, miten ensimmäiset kuukaudet ovat startanneet, eihän tätä propagandatekstiä kukaan muuten usko. Design-tiimissä uuden kaverin perehdyttämisen vastuu on jaettu koko tiimille. Mitä, pakeneeko esihenkilö velvollisuuksiaan? Ei. Perehdyttämisen vastuun jakaminen helpottaa tutustumista koko tiimiin, eikä mennyt kauaakaan, kun koko tiimi oli jo tuttu, vaikka omaa esihenkilöä lukuun ottamatta ketään ei olisi ihka oikeassa elämässä nähnytkään. Ja sitten kun näki, oli porukka jo niin tuttua, ettei edes tajunnut kyseessä olevan ensimmäinen tapaaminen ihan livenä. Näinä etäaikoina tällaista perehdytystyyliä voisi kokemuksella suositella oikeastaan kelle tahansa. 

 

Juniorin ei tarvitse osata kaikkea 

Junioritason työpaikkailmoitusten vaatimukset ovat usein niin absurdeja, että jopa meemikenttä kukkii niiden inspiroimana. Pitäisi olla nuori, mutta kuitenkin omata vuosikymmenen kokemus alalta, jolle ei ole vielä valmistunut. Etteplanin juniorirekryssä saa ihan oikeasti olla junior-tason tekijä, eikä kaikkea todellakaan tarvitse osata. Onkin hyvin mahdollista, että junior-rooliin palkattu vaatii itseltään huomattavasti enemmän, kuin mitä hänen oikeasti odotetaan hallitsevan ensimmäisten viikkojen aikana. Tärkeintä on oppimisvalmius ja -halukkuus.  

Kyllä työ tekijäänsä koulii, ei sano vanha sana, mutta totta se on! Kun kyselee paljon, oppii paljon, ja design-tiimissä ainakin ollaan halukkaita opettamaan. Uuden oppiminen, vain uuden työpaikan käytäntöjenkin tasolla on uuvuttavaa, mutta maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Tässä avainasemassa ovat avoimuus ja hyvä asenne. 

Tärkeintä on oppimisvalmius ja -halukkuus.

Tukea monialaisesta design-tiimistä 

Uutena työntekijänä on ollut helppo aloittaa myös siksi, että omaan panokseen luotetaan. Etenkin juniorina on ollut virkistävää, että joka käänteessä ei tarvitse kysellä onks tää hyvä? Omaan näkemykseen on helppo luottaa kun tietää muidenkin luottavan.  Ja niinäkin hetkinä kun ei luota, ovat kollegat viestin päässä tarjoamassa apuaan päätäsi sekoittaviin ajatuksiin. Design-työssä tarvitaan monia näkökulmia eikä ainakaan meidän design-tiimissä niitä joudu kaipaamaan – tarjolla on aina tsemppejä tai rakentavia ajatuksia. Apu on lähellä etänänkin. Siksipä täällä onkin helppo olla. 

Ja mitä tulee moniin näkökulmiin, on mahtavaa työskennellä porukassa, jossa osaaminen ja taustat ovat monialaisia. Designissa ylipäätään hienoa on se, että ihmisten lähtökohdat ja erilaiset kokemukset tuovat työhön aina oman mausteensa. Vaikka moni design-tiimiläinen tituleerataankin käyttäjäkokemukseen päin, osaaminen ja intressit voivat erota huomattavastikin. Tältä tiimiltä hoituu käyttäjäkokemuksen ohella niin palvelumuotoilu, käyttöliittymäsuunnittelu kuin kaikenlainen muukin visuaalinen suunnittelu. Näin ollen myös projektiportfolio vaihtelee ja voimme tuottaa ratkaisuja hyvinkin erilaisiin ja eri vaiheen ongelmiin. Kaikki osaavat kaikkea, mutta on hienoa että intressit ovat profiloituneet. Näin tietää keltä kannattaa kysyä neuvoa mihinkin asiaan.  

 

Tahmeammatkin maanantait soljuvat paremmin, kun on hyvä jengi ympärillä 

Design-tiimiähän tässä on jo ylistetty, mutta myös muut Etteplanilla ovat ottaneet hyvin vastaan. Etähommissa haasteena voi usein olla se, että muut työkaverit jäävät tuntemattomaksi, mutta Etteplanin tyypit eivät tunnu antavan sen tapahtua. Tässä kun on saanut viettää lounaita etänä uusien tyyppien kanssa ja viestejä on vaihdettu työstä kuin sen syrjästäkin. Kutkuttaa kivalla tavalla työskennellä paikassa, jossa työkaverit kiinnostuvat uusista ihmisistä ja ovat itse aktiivisia aikeissaan tutustua. Eihän sitä nyt uusi tohdi konkareita häiritä. Vaikka sopisikin tohtia.  

Työnteko saa aivan uusia ulottuvuuksia, kun luotetaan. Hankalampina hetkinä ei tarvitse jännittää, kun välittävä ympäristö ei anna sijaa turhalle epäröinnille. Tahmeammatkin maanantait soljuvat paremmin, kun on hyvä jengi ympärillä. Täällä on hyvä olla. 

 

Tule mukaan koodikkaaseen paikkaan!

Olisitko sinä seuraava työkaverimme? Katso avoimet työpaikat ohjelmistoyksikkö Etteplan MORElla ja koko Etteplanilla