Etteplan MOREn projektipäällikkö Esa Lähteenmäki kertoo blogissa kokemuksistaan isyyvapaasta ja työn järjestelystä vapaan ajaksi.

 

Isyysvapaat - töissä suhtauduttiin kannustavasti

Isyysvapaa Etteplan MORE

”Jäin isyysvapaille samana päivänä, kun vaimoni palasi omaan työhönsä. En ollut siihen mennessä pitänyt vielä yhtään isyyslomaa, joten edessä oli 9 viikkoa yhteistä laatuaikaa 9 kuukauden ikäisen pikkukoltiaisen kanssa. Vaimon kanssa meillä oli jo hyvissä ajoin selvää, että jään kotiin Eeron kanssa. Näin ollen sain työkuvioni järjestettyä siten, että 13 viikon (9vkoa + 4 vkon kesäloma) poissaolo oli mahdollista myös käynnissä olevan projektin puolesta. Oli hienoa huomata, miten positiivisesti ja kannustavasti töissä ja asiakkaan puolella asiaan suhtauduttiin. Projektitiimini hoiti työt hyvin vapaani aikana, mikä myös helpotti kotona oloa.


Ennen isyysvapaan alkua ajattelin sen olevan rankkaa, mutta samalla jotenkin leppoisaa aikaa, jolloin lapsenhoidon lomassa olisi aikaa omiin kotiprojekteihin sekä ammatillisten asioiden seurailuun. Käytännössä nopeasti kävi kuitenkin ilmi, ettei päivän aikana paljon muuta lapsen viihdyttämisen, kodin ylimalkaisen hoidon ja ruuanlaiton lisäksi ehtinyt tehdä. Eeron noin 0,5-1,5 tunnin päiväunien aikaan sain yleensä itse syötyä lounaan sekä hieman luettua henkilökohtaisia sähköposteja yms. Muuten päivät kuluivat pihalla vaunulenkeillä ja sisällä lapsen kanssa touhutessa. Lievänä yllätyksenä kuitenkin tuli se, että yleensä siinä kolmen jälkeen alkoi jo odotella vaimoa töistä kotiin. Jos olisin tämän tiennyt, en ehkä olisi ollut niin närkästynyt vaimon kotiinpaluuaikataulu-kyselyistä hänen ollessaan kotona.

Oli hienoa huomata, miten positiivisesti ja kannustavasti töissä ja asiakkaan puolella asiaan suhtauduttiin.

Positiivinen puoli pitkässä poissaolossa omien töiden parista oli ehdottomasti se, että oli aikaa pohtia, tehdäänkö asioita nyt järkevästi ja missä kohdin olisi kehitettävää. Samoin kroppa kiitti siitä, ettei näytön edessä istunutkaan koko päivää. Yleisesti koin isyysvapaan mahtavana aikana, jolloin lapseen oli mahdollisuus tutustua entistä paremmin yhteisen arjen merkeissä. Mikäli tulevaisuudessa tulee mahdollisuus pitää isyysvapaita, aion niitä hyödyntää, mutta pyrin jaksottamaan ne lyhyempiin pätkiin lapsen eri kehitysvaiheille. Nyt Eeron ollessa vanhempi (1v 3kk) touhua ja tekemistä on enemmän ja vuorovaikutus lapsen kanssa on palkitsevampaa ja monipuolisempaa kuin puoli vuotta sitten.”

 

Projektipäällikkö Esa on palannut isyysvapailtaan projektien pariin.
 

Etteplan MORE on perhemyönteinen työpaikka


Suhtaudumme Etteplan MOREssa joustavasti ihmisten erilaisiin elämäntilanteisiin. Olemme perhemyönteinen työpaikka, ja tästä syystä kannustammekin työntekijöitämme pitämään perhevapaitaan. Myös työaikamme joustavat tilanteen mukaan: liukuva työaika on saanut työntekijöiltämme paljon kiitosta ja useat morelaiset hyödyntävät etätyömahdollisuutta.

 

Etteplan MORE oli ensimmäinen yritys, joka tarttui isien työn ja perheen tasapainoa edistävään isähaasteeseen: www.isahaaste.fi
Käy lukemassa myös Etteplan MOREn johtoryhmään kuuluvan Markun kokemuksista työn ja perheen yhdistämisestä Isäaikaa-kampanjasivulta: www.isäaikaa.fi

 

 

Haluatko lukea lisää siitä, kuinka työn ja oman ajan yhdistäminen onnistuu meillä? Lisää blogejamme löydät alta!