Blogisarjassa kurkistetaan yhden morelaisen tyypilliseen viikkoon, sekä kuullaan muita mietteitä koodikkaassa paikassa työskentelystä.

Etteplan MORE Projektipäällikkö Anni

Projektipäällikkö Anni Janger kertoo tällä kertaa työviikostaan. Kysyimme Annilta, miltä tavallinen työviikko näyttää, mikä työssä motivoi ja millaista vastapainoa arjesta löytyy työlle.

 

Tavallinen työviikko on vaihteleva


Annin viikko koostui tällä kertaa hieman erilaisista päivistä, kuten normaalistikin. ”Työviikot ovat aika vaihtelevia, mutta pääsääntöisesti työ koostuu projektien speksaamisesta, työn tekemisen koordinoinnista, tiimiläisten työn ohjaamisesta sekä vuorovaikutuksesta asiakkaan kanssa” Anni kertoo.

Etteplan MOREssa eli silloisella Eatechilla Anni aloitti tammikuussa 2016 ohjelmistokehittäjä ja tekee tällä hetkellä projektipäällikön hommia, mikä tuntuu enemmän omalta jutulta. Ohjelmistokehittäjänä työt painottuivat web-puolen projekteihin, mistä on ollut hyötyä myös projektipäällikön tehtävissä. ”Kun on ymmärrystä ja käytännön kokemusta koodauspuolesta, on myös paremmat valmiudet huomioida tekninen näkökulma asiakkaan liiketoiminnan kehittämisessä. Omassa työssä korostuukin se, että osaa puhua sekä IT:tä että bisnestä”, Anni kertoo.

Etteplan MOREssa on Annin mukaan keskusteleva ja aito ilmapiiri.

Etteplan MOREssa on Annin mukaan keskusteleva ja aito ilmapiiri. Töihin on mukava tulla, kun asioista saa puhua avoimesti ja yleisfiilis työpaikalla on hyvä. ”Kyllä se on varmaan tärkeintä, että tulee kuulluksi ja työkavereiden kanssa voi jutella kaikesta. Jos jokin asia arjessa mättää, niin sen saa aina nostaa esille ja asioita myös viedään eteenpäin.”


Viime viikon erikoisuus oli Annin vetämä toimisto-zumba. Työpäivän jälkeen porukalla siirrettiin kahvihuoneen pöydät syrjään ja salsa sekä cumbia alkoivat raikua toimistolla. Liikuntaharrastus tuokin vapaa-ajalla tärkeää vastapainoa työlle, samoin kuin ajanvietto perheen ja ystävien kanssa. Anni kiittelee myös MORE Club –toimintaa, jonka avulla tuetaan erilaista vapaa-ajan toimintaa ja tekemistä työporukalla: ”Clubin kautta pääsee tutustumaan myös muiden paikkakuntien morelaisiin, mikä on tosi hyvä juttu!”.

 

Työssä kiinnostaa kokonaiskuvan hallinta


Kipinä kehittää omaa uraa kohti projektipäällikön tehtäviä syttyi aikanaan oman työn suunnittelusta ja aikataulutuksesta. Tulevaisuuteen katsominen, asioiden suunnittelu pitkällä aikavälillä sekä aikatauluttaminen ovat Annin mukaan mielenkiintoisimpia tehtäviä. Kokonaiskuvan hallintaa työssä tarvitaankin, kun välillä tehtäviä on paljon ja aikataulu tiukka. ”Projektipäällikön työ koostuu sekä kokonaiskuvan hallinnasta että pienempien kokonaisuuksien speksaamisesta, mikä tekee työstä tosi intensiivistä ja mielenkiintoista”, Anni kuvailee.


Työ ei rajoitu vain omaan tekemiseen, vaan Annia kiinnostaa laajemminkin, mitä Etteplan MOREssa tapahtuu. Anni kertookin osallistuvansa mielellään infotilaisuuksiin, Kick Off –tapahtumiin sekä yhteisille aamiaisille. ”Tykkään olla perillä siitä, mitä firmassa tapahtuu, ja tietenkin on kiva myös nähdä työkavereita.” 

"Täällä saa tehdä työtä omalla persoonalla ja kantaa vastuuta”
Etteplan MORE Työntekijän viikko runebergin torttu

”Koodikas paikka on nimensä mukainen”


Siinä missä Eatech oli, on myös Etteplan MORE koodikas paikka. Annin mukaan on positiivista, ettei työssä ole muuttunut isommin mikään uuden nimen myötä. ”Edelleenkin saa tehdä työtä omalla persoonalla ja kantaa vastuuta”, Anni kertoo.


Koodikkaasta paikasta Annille tulee mieleen kodikkuus nimensä mukaisesti, ja sitä hänen mukaansa töistä löytyy. ”Täällä saa kävellä villasukissa ja hörppiä kahvinsa omasta mukista – onhan tämä vähän kuin oma kakkoskoti jo ihan paikkanakin.” Ilmapiiri Annin mukaan on töissä mukava, mutta kyllä töitäkin saa tehdä ahkerasti.