-Etteplanin uusi ohjelmistoyksikkö Etteplan MORE vastaa Postin pakettiautomaattien ohjelmistojen ylläpidosta. Tänä vuonna yhteistyö laajenee koskemaan myös asuintaloissa ja työpaikoilla sijaitsevia Smartpost-automaatteja ja niiden ohjelmistoja.

Verkkokauppa käy kuumana, ja myös Postin pakettivolyymi on viime vuosina kasvanut. Pakettiautomaattiverkoston on toimittava saumattomasti, ja Etteplan MOREn tehtävänä on vastata niiden ylläpidosta eli ohjelmiston teknisestä tuesta ja huollosta. Kun automaattien huoltotarpeet pystytään ennakoimaan, ohjelmistoviat ja niiden huollot eivät viivästytä pakettien kulkua. Yhteistyö alkoi, kun Etteplanin sittemmin ostama Eatech päivitti automaattien ohjelmistot vuonna 2017.

”Postin näkökulmasta on käytännöllistä, että tarjoamme koko järjestelmän ylläpidon yhdestä paikasta”, kertoo Etteplanin ohjelmistoyksikön Etteplan MOREn toimitusjohtaja Esa Mäkelä. ”Sen asiakaspalvelulla on suora yhteys meidän ylläpito-osastollemme, jolta voidaan antaa teknistä etätukea tai koordinoida laitteelle huolto. Huolehdimme myös tarvittavista sovelluspäivityksistä tai -kehityksestä.”

Mäkelän mukaan Etteplanin vahvuus on automaattien ennakoiva huolto. Automaattien älykästä laitteistoa pystytään seuraamaan aktiivisesti etänä, ja mahdollinen vika ehditään korjata ennen kuin se näkyy loppukäyttäjälle.

Automaattien menestyksekäs ylläpito johti yhteistyön laajenemiseen

Pakettiautomaattien lisäksi Postilla on asuintaloissa ja työpaikoilla sijaitsevia Smartpost-automaatteja, jotka helpottavat pakettien noutoa ja lähettämistä oman kulkureitin varrelta. Postin tavoitteena on kasvattaa Smartpost-automaattiverkostoaan merkittävästi seuraavien vuosien aikana, ja Etteplan MORE on valittu kumppaniksi kehittämään ja ylläpitämään myös näiden automaattien ohjelmistoa vuodesta 2019 alkaen.

”Olemme olleet todella tyytyväisiä yhteistyöhön projektihallinnan, asennusten läpiviennin ja työn laadun osalta. Niin pakettiautomaattien ohjelmistopäivitysprojektin kuin niiden ylläpidon osalta toiminta on ollut hallittua ja vastuullista, minkä takia laajennamme innolla yhteistyön koskemaan myös Smartpost-automaattien ohjelmistoa”, sanoo Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen.

Ohjelmistosuunnittelu on yksi niistä aloista, joilla Etteplan on viime vuosina kasvanut. Vuoden 2018 aikana Etteplan vahvisti ohjelmisto-osaamiseensa ostamalla Eatech Oy:n lisäksi Koodain Solutions Oy:n. Nämä, ja aiemmin ostettu Soikea Solutions Oy, muodostavat Etteplanin ohjelmistoyksikön, joka toimii Suomessa Etteplan MORE -nimellä. Lue lisää www.etteplanmore.com.

Lisätiedot:

Esa Mäkelä
Etteplan MORE Oy:n toimitusjohtaja
puh. 040 707 4059

Outi Torniainen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Etteplan
puh. 010 307 3302

Lasse Huttunen
Director, Retail Network, Posti
puh. 050 380 7943.

 

Etteplan lyhyesti

Etteplan Oyj:n palvelut kattavat teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun ratkaisut, ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisut sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Asiakkaitamme ovat maailman johtavat valmistavan teollisuuden yritykset. Palvelumme parantavat asiakkaittemme tuotteiden, palvelujen ja suunnitteluprosessien kilpailukykyä tuotteen koko elinkaaren ajan. Etteplanin innovatiivisen suunnittelukyvyn tuloksia on nähtävissä lukuisissa teollisuuden ratkaisuissa ja arjen tuotteissa.

Vuonna 2018 Etteplanin liikevaihto oli noin 236 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on yli 3 000 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa ja Kiinassa. Etteplan on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä tunnuksella ETTE. www.etteplan.com 

Posti lyhyesti

Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Ydinliiketoimintaamme kuuluvat postipalvelut, paketit, rahti ja logistiikan palvelut. Meillä on maan kattavin palveluverkosto ja käymme rkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona. Huolehdimme arjen sujuvuudesta 11 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 1,6 miljardia euroa ja työntekijöitä meillä on noin 18 500. www.posti.com 

Artikkelit joista voisit pitää

Digitaalinen itsepalvelu antaa yritykselle tilaa palvella asiakasta paremmin
Kestävää liiketoimintaa ja onnistuneita digipalveluita

29.6.2020 | Artikkeli Etteplan.com-sivustolla

Kestävää liiketoimintaa ja onnistuneita digipalveluita
Digitaalinen itsepalvelu on helppoa, hauskaa ja tuottoisaa

19.5.2020 | Artikkeli Etteplan.com-sivustolla

Digitaalinen itsepalvelu on helppoa, hauskaa ja tuottoisaa