Fastems toimittaa älykkäitä tehdasautomaatioratkaisuja. Etteplan MORE on Fastemsin ohjelmistokumppani ohjelmistokehityspalveluissa joustavien valmistusjärjestelmien (FMS) ohjausjärjestelmien suunnittelussa, kehittämisessä, ohjelmistotestauksessa ja käyttöönotossa. Etteplan MOREn työntekijöillä on pitkään jatkuneen yhteistyön seurauksena hyvä tuntemus Fastemsin toimintaympäristöstä. 

"Olemme toteuttaneet yhteistyössä Etteplan MOREn kanssa monta laajaa ja vaativaa automaatio-ohjelmistoprojektia. Jokaisessa projektissa yhteistyömme on ollut onnistunutta ja sujuvaa. Kokemuksemme mukaan Etteplan MOREn asiantuntijat ovat osaavia, tehokkaita ja itsenäisiä – Voin suositella”, kertoo Head of SW Delivery Jani Nietula Fastemsilta

“Olemme toteuttaneet yhteistyössä Etteplan MOREn kanssa monta laajaa ja vaativaa automaatio-ohjelmistoprojektia. Jokaisessa projektissa yhteistyömme on ollut onnistunutta ja sujuvaa. Kokemuksemme mukaan Etteplan MOREn asiantuntijat ovat osaavia, tehokkaita ja itsenäisiä – Voin suositella”, kertoo Head of SW Delivery Jani Nietula Fastemsilta.  

Laajaa osaamista monenlaisista teknologioista 

Räätälöidyt tehdasautomaatiojärjestelmät vaativat osaamista sekä moderneista että vanhemmista teknologioista. Etteplan MOREn osaajat hoitavat myös tehdasautomaatiojärjestelmien käyttöönottoa eli komissiointia ympäri maailmaa.  

Etteplan MORE on Etteplanin ohjelmistoyksikkö. Yhdistettynä koko Etteplanin laajaan suunnitteluosaamiseen yhteistyö on laajaa ja monimuotoista. Fastems hyödyntää Etteplanin osaamista esimerkiksi mekaniikkasuunnittelusta, sähkösuunnittelusta sekä teknisestä dokumentoinnista.   

Monipuolinen ohjelmistotestaus varmistaa laadun  

Yksi tärkeä yhteistyömuoto on Fastemsin ohjelmistotestauskäytäntöjen ja prosessien kehittäminen ja tuominen näkyväksi esimerkiksi raportoinnin avulla.  

Samanaikaisesti on käynnissä useita eri projekteja ja hankkeita. Testausautomaatioprosesseja on kehitetty siten, että Etteplan MOREn ohjelmistotestaajat voivat samanaikaisesti palvella useita eri projekteja nopeasti ja tehokkaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi testausautomaation parametrien rakentamista siten että ne ovat helposti muunnettavissa projektikohtaisesti. Kustannussäästö on merkittävä, kun jokaiseen projektiin ei rakenneta koko testausautomaatiota erikseen.   

Myös manuaalista ohjelmistotestausta tarvitaan varmistamaan asiakasvaatimusten täyttyminen ja järjestelmän sisäinen toiminta räätälöidyissä tehdasautomaatiojärjestelmissä. Etteplan MORE toteuttaa siis myös monenlaista hyväksyntätestausta ja integraatiotestausta käyttöönottoprojektien eri vaiheissa.  Kehitystyön aikana tehdään hyväksyntätestausta osakokonaisuuksille, kun yhdistetään erillisinä toteutetut laitteisto- ja ohjelmisto-osiot. Lopuksi käyttöönoton päätteeksi koko järjestelmä testataan ennen projektin hyväksymistä. Monipuolinen ohjelmistotestaus varmistaa projektien onnistumisen ja laadun sekä sujuvan käyttöönoton.

Pitkäaikainen kumppanuus on kasvattanut yhteistä osaamista 

Etteplan MOREn tiimi on vuosien varrella oppinut tuntemaan Fastemsin toimintatavat sekä tarpeet hyvin. Yhteistyö alkoi keväällä 2013 Eatech Oy:n kanssa ja yhteistyö on jatkunut, kun nimi vaihtui Etteplan MOREksi 2019 alussa. ”Oppiminen ja kokemus ovat merkittävä osa yhteistyötä.” Vice President, Software Supply Jouni Peltonen, Fastemsilta kertoo. Kumppanuuteen on oltu molemmin puolin erittäin tyytyväisiä. ”Etteplan MORE on osaava firma, joka ymmärtää niitä tarpeita, joita tällaisessa tekemisessä on” Peltonen tiivistää.  

– Juuri yhteistyön pitkäaikaisuus takaa sen erinomaisen sujuvuuden. Olemme pystyneet pitämään samoja henkilöitä mukana tekemisissämme pitkään, joten yhdessä tekemällä on opittu todella paljon, Peltonen mainitsee.   

Fastems Oy Ab toimittaa älykkäitä tehdasautomaatioratkaisuja, jotka auttavat metallituotteiden valmistajia nostamaan tuottavuuttaan. Vuonna 1901 perustettu yritys tunnetaan myös robotiikkaan perustuvasta automaatiosta, tuotannonohjausohjelmistosta, portaali- ja sidosjärjestelmistä sekä laajasta valikoimasta muita palveluja. Fastems on toimittanut yli 4 000 asennettua järjestelmää päämarkkinoilleen Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Lisätietoja: www.fastems.com 

Haluaisitko tietää lisää?

Jyrki Eschner

Senior Sales Manager
+358 50 486 1106

Lähetä meille viesti

Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä saatuaan viestisi. Lähettämällä viestin, hyväksyt tietosuojaehtomme (Privacy Statement).