Etteplan MOREn toteuttama tapahtumasovellus Tampere Events pilotoitiin Yleisurheilun nuorten MM-kilpailuissa kesällä 2018 ja sitä on sen jälkeen jatkokehitetty palvelemaan kaikkia Tampereen massatapahtumien kävijöitä. Sovelluksen kautta tapahtumakävijä saa tietoa mm. tapahtumaan saapumisesta, palveluista sekä aikatauluista. Käyttäjä voi valita sovelluksessa omat suosikkitapahtumansa, jolloin hän saa muistutuksia niiden alkamisesta.

Tampere Events App Screens React Native

Tampereen tapahtumat mobiilisovellukseen

Sovellusta on hyödynnetty Tampereen isoimmissa massatapahtumissa ja sitä kehitetään edelleen käyttäjien toiveiden pohjalta. Syyskuussa 2019 sovellukseen liitettiin reaaliaikainen ruuhkatieto, joka kertoo kävijälle mitkä portit ovat ruuhkaisimpia ja mistä kannattaa siirtyä sisään tai ulos. Toiminnallisuutta testattiin Suomi-Kreikka –jalkapallo-ottelussa ja kaikkien käytössä se on ensimmäistä kertaa Suomi-Italia –pelissä 8.9.2019. Suunnitelmissa on myöhemmin tarjota sovelluksen kautta esimerkiksi tietoa liikenneruuhkista.

”Tampere Events -mobiilisovellus ja siihen liittyvän julkaisujärjestelmän toteuttaminen on ollut hieno kokemus ja ketterä ponnistus koko projektitiimiltämme. On ollut ilo päästä seuraamaan, miten tapahtumakävijät ovat ottaneet sovelluksen vastaan ja tehdä jatkokehitystä saadun palautteen pohjalta. Mobiilisovellus toimii Events App julkaisualustan päällä, jota hyödynnämme useiden eri kaupunkien projekteissa,” kertoo Etteplan MOREn liiketoiminta-arkkitehti Matti Anttonen.

Ketterä sovellustoteutus React Nativella

Yhdessä Tampereen kaupungin eri sidosryhmien kanssa konseptoitu Tampere Events -mobiilisovellus on toteutettu React Nativella. Tapahtumajärjestäjille suunnattu Events App -hallintapaneeli puolestaan hyödyntää moderneita web-teknologioita ja toimii Azure-pilvipalvelussa.

Lataa Tampere Events IPhonelle
Lataa Tampere Events Androidille

Sovellus on kehitetty Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelman 6Aika: Opastamisen ekosysteemi -hankkeessa yhdessä Visit Tampereen kanssa.

opastamisen ekosysteemi 6aika

Lue lisää:

Tamperelainen: Tampere sai uuden älypuhelinsovelluksen tapahtumia varten – kertoo tulevaisuudessa, kuinka pitkään jonotat

Smart Tampere: Tampere Events App will be used for the first time at the IAAF World U20 Championships

 

Haluaisitko tietää lisää?

Matti Anttonen

Business Architect
+358 41 444 5450

Lähetä meille viesti

Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä saatuaan viestisi. Lähettämällä viestin, hyväksyt tietosuojaehtomme (Privacy Statement).